Eén ding: ik ben een 'ervaringsdeskundige', geen arts. Zorg dat je altijd goed overlegt met een (kinder)arts en ga niet onbeperkt op eigen houtje experimenteren! De informatie is puur informatief bedoeld, om je te wijzen op een aantal mogelijkheden. Omdat ik jullie situatie niet ken, moet je een en ander altijd met een arts overleggen. Ik kan derhalve ook nooit verantwoordelijk of aansprakelijk gesteld worden voor consequenties naar aanleiding van deze informatie.

Nog iets: er zijn helaas een aantal (huis- of consultatiebureau-)artsen die met relatief verouderde inzichten werken met betrekking tot eczeem. Vaak wordt gezegd, "een kwestie van pappen en nathouden" of "je kind groeit er wel overheen". Niets is minder waar, dat zal na het lezen van deze informatie wel duidelijk worden. Maar al te vaak kan je WEL iets aan eczeem doen (helaas niet altijd) en als ouder wil je vaak tot het uiterste gaan om te kijken of je de situatie kan verbeteren. Ikzelf vind het heel belangrijk dat je in ieder geval PROBEERT mogelijke oorzaken te vinden. Daarvoor vind je hier heel veel nuttige informatie en hopelijk lukt het jullie ook!

Belangrijk is dat je als ouders altijd je eigen gevoel volgt: dat is vaak het enige juiste. Laat je niet afschepen en vraag om (of dring aan) op een verwijzing als je het gevoel hebt dat je huisarts er (te) weinig van weet. Daar heb je recht op!

Tip: zet deze pagina bij je favorieten. Ik probeer regelmatig dingen toe te voegen, dan kan je de website makkelijker terugvinden. Het adres is www.kindereczeem.nl Als je een print maakt van een pagina, staat dit waarschijnlijk onderaan (afhankelijk van je provider) of schrijf het er anders bij.

Op sommige pagina's zal ik enkele persoonlijke notities maken. Je kan deze teksten herkennen aan de cursieve schrijfwijze, zodat je weet dat het een (mijn of van anderen) persoonlijke ervaring betreft.

Alles wat ik op mijn website beweer, is een resultaat van jaren onderzoek, zelfstudie en vele discussies met mijn specialisten.

Naar boven...