De volgende artikelen zijn rechts te lezen:

Mailen met lotgenoten?

Contactgroepen

 

 
 
 

 

Als je geconfronteerd wordt met een kind met eczeem, heb je een heleboel vragen. Vragen die je niet altijd aan specialisten kan of wil stellen, maar die je graag eens met andere lotgenoten zou willen delen. Of gewoon om ervaringen of tips uit te wisselen, of soms heb je hard behoefte aan een luisterend oor van iemand die begrijpt wat je doormaakt. Daar voor zijn er de volgende mogelijkheden. Je kan mailen met lotgenoten (redelijk anoniem), of - als je dat zo kan zeggen -, een stapje verder, het bezoeken van contactgroepen.

Mailen met lotgenoten?

Op dit moment bestaan er een aantal mailinglisten waarbij je ervaringen kan uitwisselen met andere lotgenoten. Door je aan te melden krijg je gratis (en vrijblijvend) alle e-mail van de leden. Je kan (al dan niet) anoniem meelezen, passief of actief reageren en vragen stellen. Alle genoemde lijsten zijn Nederlandstalig. Zie hoofdstuk mailinglijsten.

Naar boven...

 

Contactgroepen

Zowel via de Stichting VoedselAllergie als via de Vereniging voor Mensen met Constitutioneel Eczeem bestaan er contactgroepen. Het duurt bij de meeste mensen vaak lang voor ze met anderen over eczeem/allergieën willen of kunnen praten. Maar als ze eenmaal hun verhaal kwijt zijn, voelen ze vaak een enorme opluchting. In een lotgenoten contactgroep of ouder contactgroep kan men de (h)erkenning vinden die men in de directe omgeving vaak niet vindt. Velen ervaren het als een flinke oppepper dat er naar hun verhaal is geluisterd en dat er begrip voor was. Met lotgenoten kan je ervaringen, praktische tips uitwisselen, gemeenschappelijke problemen bespreken, thema's bespreken en bijv. over nieuwe behandelwijzen praten. Meer informatie: neem contact op met de desbetreffende organisatie.

Naar boven...