De volgende artikelen zijn rechts te lezen:

Moet ik mijn kind wel of niet laten inenten?

Hoe zit het met BMR, die is toch op basis van kippeneiwit?

De griepvaccinatie?

Meningokok C?

 

 
 
 

Moet ik mijn kind wel of niet laten inenten?

Vaak wordt het eczeem slechter na inentingen.
De belangrijkste reden hiervoor is dat door de inentingen een aanslag wordt gedaan op de weerstand, waardoor het eczeem (hetgeen betekent dat iemand al een gevoeligere weerstand heeft) de kans krijgt uit te breken. Hoe vervelend dat ook is, vaak is het belang van een inenting groter dan de verergering van eczeem. Eczeem kinderen zijn over het algemeen vatbaarder dan andere kinderen en zouden ook veel zieker kunnen worden van de ziektes die met inentingen voorkomen kunnen worden.
Homeopaten schrijven de schuld vaak toe aan de inenting. Of dat wel of niet terecht is, kan ik niet bepalen. Wel is het zo dat de inentingen gegeven worden in de maanden dat statistisch het eczeem pas voor het eerst zich manifesteert - of het een oorzaak/gevolg relatie is, is niet wetenschappelijk bewezen.

Het verdient derhalve aanbeveling een kind op de door het consultatiebureau aanbevolen tijden te laten inenten.

Om de bijwerkingen te beperken bestaan er homeopathische korreltjes die je een aantal dagen voor de inenting kan geven. Ook is het mogelijk om voor- en/of achteraf, bijvoorbeeld door bioresonantie, het ''ontstoorde'' lichaam weer terug in balans te brengen.

Mede op basis van bovenstaande info ben ik van mening dat het voor de meeste kinderen verstandig is en blijft om zich volgens het standaardschema te laten inenten. Bij (tijdelijk) ernstig eczeem kan het wel verstandig zijn de geplande inenting uit te stellen. Dit geldt overigens ook als een kind ziek is, dan wacht je beter totdat de weerstand weer beter is.

Naar boven...

 

Hoe zit het met BMR, bevat dit kippeneiwit?

De BMR prik is geënt op basis van kippeneiwit, maar dat is iets anders dan dat er kippeneiwit inzit. Onderzoeken hebben aangetoond dat heftige allergische reacties niet vanwege kippenei-enting plaatsvinden, maar meer vanwege het heftige allergisch vermogen van de patiënt in het algemeen. Gezien de ernst van BMR ziektes, verdient het ook hier aanbeveling wel te laten inenten. Kinderen die (bewezen) heftig allergisch kunnen reageren, wordt aangeraden deze prik in een ziekenhuis te laten geven, zodat zij de eerste uren onder controle van medici kunnen blijven en men, indien nodig, direct kan ingrijpen. Ook hiervoor geldt: je ent je kind beter wel gewoon in!

Naar boven...

 

De griepvaccinatie?

Let op: griepvaccinaties zijn op basis van kippeneiwit en worden derhalve beter niet gegeven aan allergische kinderen gegeven. Indien persé noodzakelijk, laat de injectie dan geven onder doktersbegeleiding. Bespreek dit met je arts.

Naar boven...

 

Wel of niet inenten tegen meningokok C?

Ook hiervoor geldt dat je je kindje wel het beste laat inenten.. Pas op: er zijn meerdere vaccins in de omloop, waarvan een of enkele op basis van kippeneiwit! Zelf heb ik besloten mijn kinderen ook alvast te laten inenten en heb gekozen voor het Neisvaccin. Dat is vrij van kippeneiwit of andere allergenen. Vanwege ernstige allergieen bij mijn kinderen, ben ik - preventief - een half uur in de wachtkamer van arts gebleven, maar gelukkig hebben ze nergens last van gehad.

Naar boven...