Voeding

Het lezen van etiketten

Het lezen van etiketten

Als je een voedselovergevoeligheid hebt, ben je afhankelijk van informatie. Etiketten lezen hoort daar ook bij. Het lijkt makkelijk, maar dat is het niet.

Gelukkig moeten alle fabrikanten in Europa tegenwoordig de belangrijkste allergenen op hun etiket vermelden.

Op de site van de Stichting VoedselAllergie vind je meer praktische informatie met betrekking tot het lezen van etiketten. Een aanrader.

Link naar stichting voedselallergie

De 12 allergenen vertaald

Engels: melk = cow’s milk (dairy), ei = egg, soja = soy, gluten = gluten, vis = fish, schaaldieren = shellfish, pinda = peanut, noten = nuts (walnut, hazelnut, almond, cashew), selderij = celery, mosterd = , sesamzaad = sesame, zwaveldioxide =

Frans: melk = lait (de vache), ei = oeuf, soja = soja, gluten = gluten, vis = poisson, schaaldieren = coquillages, pinda =cacahuètes/arachide, noten = noix et fruits sec (noix, noisette, amande, noix de cajou), selderij = céleri, mosterd = moutarde, sesamzaad = sésame, zwaveldioxide = dioxyde de soufre.

Duits: melk = Kuhmilch, ei = Ei, soja = Soja, gluten = Gluten, vis = Fisch, schaaldieren = Schalentier, pinda = Erdnuss, noten = Nuesse (Walnuss, Haselnuss, Mandeln, Cashewnuss), selderij = Sellerie, mosterd =?, sesamzaad = Sesam, zwaveldioxide = ?

Spaans: melk = leche de vaca, ei = huevo, soja = soya, gluten = gluten, vis = pescado, schaaldieren = mariscos, pinda = mani/cacahuete, noten = frutas secas (nuex, avellana, almendra, castana de caju), selderij = apio, mosterd = ?, sesamzaad = sésamo, zwaveldioxide =

Van mosterd en zwaveldioxide beschik ik (nog) niet over de juiste vertaling. Wij kunnen geen aansprakelijkheid aanvaarden voor de genoemde vertalingen.

De Stichting VoedselAllergie heeft in heel veel talen lijsten beschikbaar: Bekijk hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *